Разрешително за работа

Търся/предлагам работа за българи на Майорка. Разрешително за работа в Испания и как се взема първа резиденция.Как се подновява резиденция. Къде и какво мога да работя.

Модератор: moderator

Публикуване на отговор
glen
Публикации: 1
Присъединил се: Чет Апр 10, 2008 11:19 am
::
Контакт:

Разрешително за работа

Публикуване от glen »

Здравейте! Предлагат ми работа на Майорка.
Какво разрешително трябва да имам за работа,
каква е процедурата, защото ми се струва, че на работодатля не му се занимава, или не му се плаща и ска да отида просто така да работя докато паднела забраната, а после да подпишем договор.
А за здравните осигуровки - да съм си направела такава като за туристическо пътуване.
Какво мислите?
Потребителски аватар
lovely
Публикации: 111
Присъединил се: Нед Окт 08, 2006 10:54 pm
Контакт:

Публикуване от lovely »

Здравей Глен, моето лично мнение е че предложението на работодателя ти е добро. Предполагам, че ти предлага да изчакате за трудовия договор, защото знае че за едно разрешително за работа се чака най - малко 3 месеца, даже в повечето случаи повече /като се има предвид че идва лято и работят с намалено работно време/ и просто се обезсмисля всичкото стоене на опашки и парите за адвокат, като след няколко месеца ще имаш право да си подпишеш трудов договор. Ако вида работа позволява можеш да се регистриш, че работиш като Аутономо и тогава ще можеш да сключите договор и да си плащаш соц. осигуровка. Но това зависи от типа работа - тука из форума има доста инфо Аутономото можеш да се поразровиш. Иначе дори и да работиш без довор и разрешително, не се притеснявай за мед. си осигуровка. Всеки който живее тука има право на мед. услуги без значение дали е осигурен или не. Като се регистрираш, че живееш тука ти дават един сертификат, с който можеш да се регистрираш и за личен лекар. Това е от мен. Пиши ако имаш повече върпоси.
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
LuckY
Публикации: 1
Присъединил се: Вто Апр 22, 2008 8:51 pm
Контакт:

Разрешително за работа

Публикуване от LuckY »

Zdraveite,v momenta si vadq N.I.E.,iskam da popitam,kakvi dokumenti moga da si izkaram posle i kak stoi vuprosut s tarjeta comunitaria i li4niq lekar.Blagodarq predvaritelno (sorry,no nqmam kirilica)!
Публикуване на отговор

Кой е онлайн

Потребители, разглеждащи този форум: Semrush [Bot] и 2 гости