Разрешително за работа
Модератор: moderator
Разрешително за работа
Здравейте! Предлагат ми работа на Майорка.
Какво разрешително трябва да имам за работа,
каква е процедурата, защото ми се струва, че на работодатля не му се занимава, или не му се плаща и ска да отида просто така да работя докато паднела забраната, а после да подпишем договор.
А за здравните осигуровки - да съм си направела такава като за туристическо пътуване.
Какво мислите?
Какво разрешително трябва да имам за работа,
каква е процедурата, защото ми се струва, че на работодатля не му се занимава, или не му се плаща и ска да отида просто така да работя докато паднела забраната, а после да подпишем договор.
А за здравните осигуровки - да съм си направела такава като за туристическо пътуване.
Какво мислите?
Здравей Глен, моето лично мнение е че предложението на работодателя ти е добро. Предполагам, че ти предлага да изчакате за трудовия договор, защото знае че за едно разрешително за работа се чака най - малко 3 месеца, даже в повечето случаи повече /като се има предвид че идва лято и работят с намалено работно време/ и просто се обезсмисля всичкото стоене на опашки и парите за адвокат, като след няколко месеца ще имаш право да си подпишеш трудов договор. Ако вида работа позволява можеш да се регистриш, че работиш като Аутономо и тогава ще можеш да сключите договор и да си плащаш соц. осигуровка. Но това зависи от типа работа - тука из форума има доста инфо Аутономото можеш да се поразровиш. Иначе дори и да работиш без довор и разрешително, не се притеснявай за мед. си осигуровка. Всеки който живее тука има право на мед. услуги без значение дали е осигурен или не. Като се регистрираш, че живееш тука ти дават един сертификат, с който можеш да се регистрираш и за личен лекар. Това е от мен. Пиши ако имаш повече върпоси.
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
Разрешително за работа
Zdraveite,v momenta si vadq N.I.E.,iskam da popitam,kakvi dokumenti moga da si izkaram posle i kak stoi vuprosut s tarjeta comunitaria i li4niq lekar.Blagodarq predvaritelno (sorry,no nqmam kirilica)!
Кой е онлайн
Потребители, разглеждащи този форум: Semrush [Bot] и 2 гости