ДОБРЕ ДОШЛИ! Регистрирайте се и участвайте във форума!
Вход
ЧАТ ЗА ВСИЧКИ, разглеждащи сайта
Пускане на ОБЯВИ - ТУК
|
|
Форумче за българите на Майорка За да си помагаме, като споделяме мнения и информация
|
|
|
Актуални оферти за работни места на Балеарските острови: |
|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
admin Site Admin

|
Пуснато на: Чет Ное 02, 2006 12:08 pm Заглавие: Детски градини |
|
|
Проблеми и решения, свързани с детски градини.*** И всички други въпроси всързани с това обсъждаме тук.
***мнението е променено от admin на 05/11/2022
Последната промяна е направена от admin на Съб Ное 05, 2022 2:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kameto
Регистриран на: 27 Яну 2007 Мнения: 9 Местожителство: Palma de Mallorca
|
Пуснато на: Съб Яну 27, 2007 12:26 pm Заглавие: Re: Детски градини |
|
|
admin написа: | Проблеми и решения, свързани с детски градини.*** И всички други въпроси всързани с това обсъждаме тук.
***мнението е променено от admin на 05/11/2022 |
Здравейте!Силно ме интересува тази тема.Всички,които имат деца знят колко се усложняват нещата в чужбина.Когато пристигнахме тук не познавахме никой,който да ни каже как да запишеме детето на детска градина.След голямо лутане,разбрахме,че щом вече има 3 години трябва да се запише в училище.Бяхме изпуснали всички срокове за записване ама както и да е ,намери се едно свободно място доста далече от нас,но за наш късмет паралелка castellano.Лошото е че е само от 9 до 14 часа,а аз разчитах на повече време за работа.Знам,че април месец мога да подам документи за смяна на училището ама до другата учебна година година има много време. Ще бъда много благодарна ако други българи в нашето положение споделят ,как се справят и какво ще правят лятната ваканция.Ще се радвам ако и аз мога да помогна с нещо.Знам,че съм първата по темата,но очаквам и други да споделят проблемите си.Благодаря Ви!
***мнението е променено от admin в частта на цитата на 05/11/2022 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lovely

|
Пуснато на: Съб Яну 27, 2007 10:58 pm Заглавие: |
|
|
Аз за съжеление, незнам нищо за детските градини и училищата тук. Но ми стана интересно и искам да попитам, паралелка castellano означава ли, че учат само castellano и не учат каталан. Някой ми беше казал, че тука задалъжително се учи каталан навсякъде, което според мен изобщо не е хубаво. За това питам, наистина ще е добре ако човек има избор и не кара детето си освен бълграски и испански да учи и някакъв език, който според мен изобщо няма да му е нужен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kameto
|
Пуснато на: Съб Яну 27, 2007 11:31 pm Заглавие: |
|
|
По принцип catalan е нужен щом сме решили да живеем на острова ама и аз нямам никакво желание.В момента аз уча castellano и затова много се зарадвах,че и сина ми ще учи същото за да го разбирам.В неговотоучилище учат предимно емигранти и най много латино.Не знам как е в другите училища ,но смятам да разбера.В неговата паралелка като основен език им преподават на castellano и имат по няколко часа на седмица catalan и английски.Той е на 3 години и до скоро не говореше дори и български.Нямам представа как се справя с всичко това, но ходи с огромно желание на училище.За успокоение на всички ,тук се отнасят много добре с децата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mr.DJ

Регистриран на: 25 Ное 2006 Мнения: 14 Местожителство: Palma de Mallorca
|
Пуснато на: Нед Яну 28, 2007 10:47 am Заглавие: |
|
|
Според мен сте извадили късмет с това училище. Лични наблюдения нямам, но съм чувал доста негативни настроения. Много ми хареса разпределението на езиците.
Плащате ли такса и каква е процедурата за записване?
За каталана може да се направи отделна тема  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kameto
|
Пуснато на: Нед Яну 28, 2007 4:57 pm Заглавие: |
|
|
Училището за моя голяма изненада е безплатно.Освен частните, разбира се ама това е друга тема. Учебниците си ги закупихме за наша сметка,но преди няколко дни получих писмо от аюнтамиентото , че имам право на помощ за учебните материали на стойност 35 евро,което е половината горе долу. За 5 минути попълних една бланка, без опашки, без да ме връщат за други документи...Много съм очарована. Училището наистина е добро и учителите си харесват професията. Записването става в едно управление, а не във всяко училище по отделно. От там те разпределят по местожителство или където има места , както е нашият случай. Намира се близо до полицията. Ако някой има интерес мога да видя улицата и номера. Записванията стават април месец и тогава може да си избираш сам, кое училище ти харесва. Между другото аз търся информация, дали някой знае за жена, която гледа по няколко деца наведнъж. Защото по разбираеми причини не мога да си позволя лична детегледачка. Става на въпрос за ваканциите. Пишете! Ще помагам с каквото мога и аз. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
svetlanavall
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|
 За да рекламирате своята дейност напълно безплатно на този сайт...
 Първият магазин за български продукти
 Български ресторант Can Pastilla
 Бай Ганьо - Cala Mayor
 Велико Търново - Cala Mayor
 България Турс - Туристическа агенция
 YORDI88
 Kebapa - зад El Corte Ingles
 Ресторант Ambassador
 Дон Кебап Pedro Garau
 La Cazuela - Can Pastilla
 Business Class Image Studio
|