Кораби, яхти и всичко, което е в морето
Модератор: moderator
Кораби, яхти и всичко, което е в морето
Здравейте!
Много е як този форум, направо е супер! Събирам си багажа и съм се насочил към вас, та исках да ви попитам - има ли м Майорка работа за морски специалисти? Имам удостоверение - международен морски сертификат - за капитан на плаветелен съд до 20 бруто регистър тона. Това значи, че мога да управлявам малки и по-големи яхти и разни такива съдчета до 20 тона. Има ли такава работа, може ли да се немери нещо? Нещо като общ работник на яхти, някакви местни туристически фирми, малки круизи, нещо такова? Мерси предварително!
Много е як този форум, направо е супер! Събирам си багажа и съм се насочил към вас, та исках да ви попитам - има ли м Майорка работа за морски специалисти? Имам удостоверение - международен морски сертификат - за капитан на плаветелен съд до 20 бруто регистър тона. Това значи, че мога да управлявам малки и по-големи яхти и разни такива съдчета до 20 тона. Има ли такава работа, може ли да се немери нещо? Нещо като общ работник на яхти, някакви местни туристически фирми, малки круизи, нещо такова? Мерси предварително!
работа на яхти
здравейте, скоро заминавам за майорка и искам да ви попитам дали там може да се намери работа на яхти, кораби ли нещо подобно. имам международен сертификат - карал съм курсове за капитан на плавтелен съд до 20 тона и бих искал да работя нещо подобно. може като общ работник, като моряк - няма значение. дали може да се уреди нещо в палма - в някоя туристическа агенция, за някакви круизи или нещо подобно. мерси предварително
- Mr.DJ
- Публикации: 14
- Присъединил се: Съб Ное 25, 2006 11:22 pm
- ::
- Контакт:
Re: работа на яхти
Първо, малко студен душ, ако имаш нужда - такъв сертификат може да изкара абсолютно всеки с двуседмичен курс. Той действително ти дава право на управление на такъв съд, но на практика никой няма дори да го вземе под внимание - трябва да бъдеш STCW сертифициран, с опит, стаж, изключително много знания за съвременните навигационни системи и всевъзможни електроники (дори няма да споменавам какъв английски трябва да праскаш) и един куп други умения за да бъдеш изобщо взет под внимание при интервю за управленски състав на яхта или какъвто и да е плавателен съд. Конкуренцията е жестока от англичани, холандци и други западноевропейци, които просто си имат бизнеса за техен и нямат абсолютно никакво намерение да дадат и трохичка от него на някой източноевропеец. Дори това не е достатъчно, защото в зависимост от флага на яхтата - например, ако е с испански флаг, трябва да си изкараш испански образец на сертификатите - за което се чака по испански... ама ти не знаеш още какво е чакане по испански... е, нищо, ще научиш...elgato написа:... имам международен сертификат - карал съм курсове за капитан на плавтелен съд до 20 тона и бих искал да работя нещо подобно.
Тук вече може да стане нещо. Защото на яхтите това им е и хубавото и лошото - абсолютно всички започват от най-ниското стъпало - не ти пречи и ти да си някой от тези всички - зависи доколко ще се справиш в гореописаната среда, и до колко изобщо някой ще ти даде шанс да пробваш. Това е изключително субективно. Има фирми, които наемат, но е трудно почването и трябва да си тук за интервюто. Подготви си всички документи, моряшки паспорт, всички сертификати и т.н., потърси в google сайтовете на фирмите, изпрати им по един мейл, а като дойдеш в Палма, трябва да пообиколиш офисите - ако имаш късмет - може и да успееш. Трябва да говориш добре испански и английски - дори за чистач.elgato написа:... може като общ работник, като моряк - няма значение. дали може да се уреди нещо в палма - в някоя туристическа агенция, за някакви круизи или нещо подобно. мерси предварително
Mr.DJ написа:Първо, малко студен душ, ако имаш нужда - такъв сертификат може да изкара абсолютно всеки с двуседмичен курс. Той действително ти дава право на управление на такъв съд, но на практика никой няма дори да го вземе под внимание - трябва да бъдеш STCW сертифициран, с опит, стаж, изключително много знания за съвременните навигационни системи и всевъзможни електроники (дори няма да споменавам какъв английски трябва да праскаш) и един куп други умения за да бъдеш изобщо взет под внимание при интервю за управленски състав на яхта или какъвто и да е плавателен съд. Конкуренцията е жестока от англичани, холандци и други западноевропейци, които просто си имат бизнеса за техен и нямат абсолютно никакво намерение да дадат и трохичка от него на някой източноевропеец. Дори това не е достатъчно, защото в зависимост от флага на яхтата - например, ако е с испански флаг, трябва да си изкараш испански образец на сертификатите - за което се чака по испански... ама ти не знаеш още какво е чакане по испански... е, нищо, ще научиш...elgato написа:... имам международен сертификат - карал съм курсове за капитан на плавтелен съд до 20 тона и бих искал да работя нещо подобно.![]()
Тук вече може да стане нещо. Защото на яхтите това им е и хубавото и лошото - абсолютно всички започват от най-ниското стъпало - не ти пречи и ти да си някой от тези всички - зависи доколко ще се справиш в гореописаната среда, и до колко изобщо някой ще ти даде шанс да пробваш. Това е изключително субективно. Има фирми, които наемат, но е трудно почването и трябва да си тук за интервюто. Подготви си всички документи, моряшки паспорт, всички сертификати и т.н., потърси в google сайтовете на фирмите, изпрати им по един мейл, а като дойдеш в Палма, трябва да пообиколиш офисите - ако имаш късмет - може и да успееш. Трябва да говориш добре испански и английски - дори за чистач.elgato написа:... може като общ работник, като моряк - няма значение. дали може да се уреди нещо в палма - в някоя туристическа агенция, за някакви круизи или нещо подобно. мерси предварително
E, мерси за инфото! Аз имам и STCW 98 да се надявам че ще мога да направя нещо, дори и за чистач
Хм, не искам да се правя на компетентен, но съм чувал, че ако яхтата е испанска, пак трябва резиденция и разрешително за работа... или иначе казано, до частта със сертификатите изобщо не се стига - elgato, може би ще е по-добре за теб да изчакаш да отворят напълно трудовия пазар. За да работиш като барман по принцип също ще ти трябват документи, макар че съм чувал, че има хора, които си работят нелегално по заведенията (най-вече в Магалуф). Успех!Mr.DJ написа: Дори това не е достатъчно, защото в зависимост от флага на яхтата - например, ако е с испански флаг, трябва да си изкараш испански образец на сертификатите - за което се чака по испански...
fabio написа:Хм, не искам да се правя на компетентен, но съм чувал, че ако яхтата е испанска, пак трябва резиденция и разрешително за работа... или иначе казано, до частта със сертификатите изобщо не се стига - elgato, може би ще е по-добре за теб да изчакаш да отворят напълно трудовия пазар. За да работиш като барман по принцип също ще ти трябват документи, макар че съм чувал, че има хора, които си работят нелегално по заведенията (най-вече в Магалуф). Успех
Тук отговорих на този въпрос, ако има нещо, което не разбираш, не се притеснявай да попиташ пак.
-
balkanboy
qhti
iskam da vzema u4astie po vaprosa s qhtite!moito mninie e ,4e vseki se e rodil s kasmeta si,no ako ne si nastoi4iv i naporist,nikade sza q ni6to nqma da uspee6 v jivota.za qhtite e sa6to taka.az zapo4nah ot nulata ,5evro na 4as pridi 2,7 god.a sega ve4e rabotq i za sebe si.svqkakva podrajka na qhti.dovolen sam pre mnogo kato se ima predvid,4e bqh v Hamburg 13,5god.
no tuk nemskia e s golqmo predimstvo za vsqkakva rabota,a i pla6tat kato 6eihove
!zatova vsiki e dlajen v jivota da si probva kasmeta,6toto ne se znae dali ne e sega va6ia 6ans!uspeh na vsi4ki vi!!
no tuk nemskia e s golqmo predimstvo za vsqkakva rabota,a i pla6tat kato 6eihove
Кой е онлайн
Потребители, разглеждащи този форум: Semrush [Bot] и 2 гости