семейство от България търси работа

Търся/предлагам работа за българи на Майорка. Разрешително за работа в Испания и как се взема първа резиденция.Как се подновява резиденция. Къде и какво мога да работя.

Модератор: moderator

bereal
Публикации: 8
Присъединил се: Сря Ное 29, 2006 5:14 pm
::

семейство от България търси работа

Публикуване от bereal »

Ние сме 30-ина годишни с дете и желаем да живеем и работим в Испания или на острова. Моля ,помогнете ни с нещо конкретно. Обмисляхме варианта за работа в къща,за да решим проблема с покрива и храната ,поне в началото.Но сме съгласни на всякаква работа ,само да можемда живеем тримата там.
Потребителски аватар
lovely
Публикации: 111
Присъединил се: Нед Окт 08, 2006 10:54 pm

Публикуване от lovely »

Здравей ,bereal.
Най- важното условие за успешно намиране на работа тук , според мен е да можете да говорите испански език. Ако знаете добре испански много по- бързо ще се ориентирате в обстановката тук и имате по- големи шансове за добра работа. Тука на острава живеят доста англичани и германци, така че имате шанс да си намерите работа и в някое немско или английско говорящо семейство. Но испанския винаги е предимство! За работа в къща, аз лично не мога да кажа предимства и недостатъци, но ми изглежда добър вариант като за начало. Пак зависи много от хората, на които ще попаднете.
Тук намерих няколко обяви за такава работа в къщи. Има доста агенции, които се занимават с това. Можеш д потърсиш в нета и сайтове, където да се регистрираш. И да потърсиш работа преди да сте тръгнали насам. Да по събереш малко информация за условия, заплащане и т.н.
Пожелвам ти успех. Дръж ни в течение за вашето решение. И аз ще попитам за една агенция тука и ще пиша после пак. Лек ден.
Потребителски аватар
fabio
Публикации: 28
Присъединил се: Вто Окт 10, 2006 3:39 pm

Публикуване от fabio »

lovely написа:Здравей ,bereal.
Най- важното условие за успешно намиране на работа тук , според мен е да можете да говорите испански език. Ако знаете добре испански много по- бързо ще се ориентирате в обстановката тук и имате по- големи шансове за добра работа. Тука на острава живеят доста англичани и германци, така че имате шанс да си намерите работа и в някое немско или английско говорящо семейство. Но испанския винаги е предимство! За работа в къща, аз лично не мога да кажа предимства и недостатъци, но ми изглежда добър вариант като за начало. Пак зависи много от хората, на които ще попаднете.
Тук намерих няколко обяви за такава работа в къщи. Има доста агенции, които се занимават с това. Можеш д потърсиш в нета и сайтове, където да се регистрираш. И да потърсиш работа преди да сте тръгнали насам. Да по събереш малко информация за условия, заплащане и т.н.
Пожелвам ти успех. Дръж ни в течение за вашето решение. И аз ще попитам за една агенция тука и ще пиша после пак. Лек ден.
Всичко това е в случай, че знаете поне малко испански и имате умения за такава работа. Моят личен съвет е - ако идвате за да работите по къщите - по-добре отидете някъде другаде - тук конкуренцията е жестока. Има хора, които са от доста време тук, знаят горе-долу испански, имат опит (а колкото и да си мислят някои, че всеки може да работи такава работа - изобщо не е така) и въпреки това трудно си намират работа. В началото вероятно ще попаднете на място, което хората, които са тук, предпочитат да са без работа, отколкото да отидат там. А въпросните работодатели ще се възползват всякак от това, че сте нелегални...
Потребителски аватар
Mr.DJ
Публикации: 14
Присъединил се: Съб Ное 25, 2006 11:22 pm

Публикуване от Mr.DJ »

Ама как ги наредихте хората да чистят къщи... Кой в България има представа за какво иде реч, като там такава професия просто не съществува?
Истината е, че който знае испански(желателно е и още някакъв език) и има занаят се оправя сравнително лесно. Но тези хора и в България си се оправят лесно...
Потребителски аватар
mimosa
Публикации: 17
Присъединил се: Нед Ное 19, 2006 9:12 pm

Публикуване от mimosa »

Вие тотално ги отказахте хората. Недейте така :oops: Всички сме дошли тук от нищото и всеки върви напред и стига до където може, хората сигурно не искат повече от своя шанс, така че от мен - Успех, горе главата и смело напред :!:
За малко да забравя най-важното - много КЪСМЕТ!
bereal

Публикуване от bereal »

Благодаря ви за отзивите. ще ни трябват ли някакви легализирани документи за там?
Потребителски аватар
lovely

Публикуване от lovely »

По принцип е хубаво да легазирате актове за раждане, дипломи, свитеделство за съдимост и медицинско. Но свидетелството за съдимост и медицинското имат давност 6 месеца, така че може да се окаже че ще дадете пари за превод и легализиране и след 6 месеца те вече да не са валидни. И за актовете за раждане е възможно да има изискване да е не по- стар от 1 година, зависи много за какво ще потрябва. Никой не знае сега след приемането ни в ЕС какви докумнети ще се изискват за евентуално легализиране. По-добре е да оставите пълнощно на някой в България, който да може да ви изкарва тези докумнети и да ви ги праща преведени и легализирани, когато потрябват.
bereal

Публикуване от bereal »

Blagodaria vi ! Bi ni pomognal niakoi adres na agencia,za koito spomenahte! Kak varvi podgotovkata za praznicite tam?[/b]
Потребителски аватар
lovely

Публикуване от lovely »

На тези линкове можеш да прочетеш какво се търси и да пратиш СВ или да се обадиш по телефон. Както ти е удобно.
GreatAupair
Тajuda
Тук има доста обяви за работа в къщи или по часово.
Успех!
bereal

Публикуване от bereal »

За много години на всички!!!
Ние вече потеглихме -съпругата ми е в Англия и ако не стане нищо ,пристига в Палма.
Аз като пристигна ще нося домашна ракия ,така че се обаждайте. :lol:
kameto
Публикации: 9
Присъединил се: Съб Яну 27, 2007 11:47 am

Публикуване от kameto »

Ехо,тука ли сте вече?Ние също сме 30тина годишни с дете.Живееме в Палма от 6 месеца.Ако имате въпроси относно училища и други подобни ние сме насреща.Желая ви успех.
bereal

Публикуване от bereal »

Здравей ,kameto!
Много мило ,че си така отзивчива.Още не сме пристигнали ,защото съпругата ми си намери работа в Англия и май ще потегляме натам.За Испания черпим информация от приятели ,включително и от Палма ,но много ни стряскат с разни разрешителни за работа и т.н.
А ние искаме само да работим каквото и да е,за да си плащаме самостоятелна квартира,храна и някаква детска градина.
Много се говори за трудно пребиваване в Англия ,но жена ми е почти цял месец там и няма никакви проблеми с работата ,дори се регистрира за нещо като ЕТ.
Ще бъдем безкрайно благодарни за достоверна информация в тези насоки.
Ние сме решили да поживеем малко на Запад и ще бъде хубаво ако е на райското островче ,въпреки че ,в Англия парите са повече.
Ако желаеш ,можем да контактуваме по -mail или Skype.
P.S. Много хубави снимки си качила.
kameto

Публикуване от kameto »

Здравей,Bereal! Не можеш да си представиш изненадата ми, като прочетох отговора ти. Все едно аз съм го писала. И мотивите ни бяха същите. И мястото не е избрано случайно.И също нямаме много претенции.Не сме постигнали кой знае какъв стандарт, но само ако можеш да видиш детските площадки и въобще отношението към децата, направо съм запленена. Тука, стига да си намериш работа, никой не те закача. Проблема е ако нямате близки приятели които да ви помогнат. Ние дойдохме тука сам самички и още се лутаме.Не е за подценяване и въпросът с квартирата. Като чуят, че сте с малко дете още по телефона те режат.Ние с това имахме доста трудности.Но в никой случай не съжаляваме че сме тука.Може да пишеш на ktaseva@abv.bg - прати ако искаш номера на icq-аз това имам.Очаквам да разкажеш как е в Англия.Ще ми бъде интересно.И късмет, където и да отидете.
bereal

Публикуване от bereal »

Ами ние имаме приятел в Палма ,който е от 7 години на острова и за това се бяхме насочили основно натам. Бихме могли да отседнем за кратко у тях и да пускаме обяви за работа.Но и той ни говори ,че без работни документи трудно вземат на работа.
kameto

Публикуване от kameto »

Лошото е, че приятелят ви е прав.Много е трудно.Но не е невъзможно.Най-вече ако той ви намери нещо поне за начало.Сам е много трудно да си намериш работа.Да те препоръча, някой, който работодателя познава, понякога е по ценно и от документи.Не е препоръчително да чакаш само на обяви, защото може да се наложи да чакаш много много дълго.А да обикаляш и да разпитваш има шанс ама доста нищожен,особено ако не знаеш поне малко испански.Абе на късмет е да знаеш, ние все сме на ръба и понякога това е доста досадно.Само да не те изплаших много.Ако сте решили, нищо да не ви спира.Защото всеки съди по себе си, а всяка съдба е различна.
bereal

Публикуване от bereal »

Днес купих билети за Лондон -05.03.
С удоволствие ще си бъбрим в мрежата и занапред.
kameto

Публикуване от kameto »

Как е положението в Англия? И с детето ли пътуваш? На колко годинки е, ако не е тайна.Извини ме за любопитството! Дай някой форум на българите в Англия, ако знаеш.
bereal

Публикуване от bereal »

Детето е на почти 4 год.
Пътуваме в комплект,естествено.
За Англия споменах малко по-горе ,но като идем на място ще разберем повече.
Но знам само, че не усещам такава безнадежност ,каквато взе да ми лъха от Испания.
Ще видим ,има още стотина година живот ,така че ,тепърва предстои интересното.