семейство от България търси работа
Модератор: moderator
-
bereal
- Публикации: 8
- Присъединил се: Сря Ное 29, 2006 5:14 pm
- ::
семейство от България търси работа
Ние сме 30-ина годишни с дете и желаем да живеем и работим в Испания или на острова. Моля ,помогнете ни с нещо конкретно. Обмисляхме варианта за работа в къща,за да решим проблема с покрива и храната ,поне в началото.Но сме съгласни на всякаква работа ,само да можемда живеем тримата там.
-
lovely
- Публикации: 111
- Присъединил се: Нед Окт 08, 2006 10:54 pm
Здравей ,bereal.
Най- важното условие за успешно намиране на работа тук , според мен е да можете да говорите испански език. Ако знаете добре испански много по- бързо ще се ориентирате в обстановката тук и имате по- големи шансове за добра работа. Тука на острава живеят доста англичани и германци, така че имате шанс да си намерите работа и в някое немско или английско говорящо семейство. Но испанския винаги е предимство! За работа в къща, аз лично не мога да кажа предимства и недостатъци, но ми изглежда добър вариант като за начало. Пак зависи много от хората, на които ще попаднете.
Тук намерих няколко обяви за такава работа в къщи. Има доста агенции, които се занимават с това. Можеш д потърсиш в нета и сайтове, където да се регистрираш. И да потърсиш работа преди да сте тръгнали насам. Да по събереш малко информация за условия, заплащане и т.н.
Пожелвам ти успех. Дръж ни в течение за вашето решение. И аз ще попитам за една агенция тука и ще пиша после пак. Лек ден.
Най- важното условие за успешно намиране на работа тук , според мен е да можете да говорите испански език. Ако знаете добре испански много по- бързо ще се ориентирате в обстановката тук и имате по- големи шансове за добра работа. Тука на острава живеят доста англичани и германци, така че имате шанс да си намерите работа и в някое немско или английско говорящо семейство. Но испанския винаги е предимство! За работа в къща, аз лично не мога да кажа предимства и недостатъци, но ми изглежда добър вариант като за начало. Пак зависи много от хората, на които ще попаднете.
Тук намерих няколко обяви за такава работа в къщи. Има доста агенции, които се занимават с това. Можеш д потърсиш в нета и сайтове, където да се регистрираш. И да потърсиш работа преди да сте тръгнали насам. Да по събереш малко информация за условия, заплащане и т.н.
Пожелвам ти успех. Дръж ни в течение за вашето решение. И аз ще попитам за една агенция тука и ще пиша после пак. Лек ден.
-
fabio
- Публикации: 28
- Присъединил се: Вто Окт 10, 2006 3:39 pm
Всичко това е в случай, че знаете поне малко испански и имате умения за такава работа. Моят личен съвет е - ако идвате за да работите по къщите - по-добре отидете някъде другаде - тук конкуренцията е жестока. Има хора, които са от доста време тук, знаят горе-долу испански, имат опит (а колкото и да си мислят някои, че всеки може да работи такава работа - изобщо не е така) и въпреки това трудно си намират работа. В началото вероятно ще попаднете на място, което хората, които са тук, предпочитат да са без работа, отколкото да отидат там. А въпросните работодатели ще се възползват всякак от това, че сте нелегални...lovely написа:Здравей ,bereal.
-
Mr.DJ
- Публикации: 14
- Присъединил се: Съб Ное 25, 2006 11:22 pm
-
mimosa
- Публикации: 17
- Присъединил се: Нед Ное 19, 2006 9:12 pm
-
bereal
-
lovely
По принцип е хубаво да легазирате актове за раждане, дипломи, свитеделство за съдимост и медицинско. Но свидетелството за съдимост и медицинското имат давност 6 месеца, така че може да се окаже че ще дадете пари за превод и легализиране и след 6 месеца те вече да не са валидни. И за актовете за раждане е възможно да има изискване да е не по- стар от 1 година, зависи много за какво ще потрябва. Никой не знае сега след приемането ни в ЕС какви докумнети ще се изискват за евентуално легализиране. По-добре е да оставите пълнощно на някой в България, който да може да ви изкарва тези докумнети и да ви ги праща преведени и легализирани, когато потрябват.
-
bereal
-
lovely
На тези линкове можеш да прочетеш какво се търси и да пратиш СВ или да се обадиш по телефон. Както ти е удобно.
GreatAupair
Тajuda
Тук има доста обяви за работа в къщи или по часово.
Успех!
GreatAupair
Тajuda
Тук има доста обяви за работа в къщи или по часово.
Успех!
-
bereal
-
kameto
- Публикации: 9
- Присъединил се: Съб Яну 27, 2007 11:47 am
-
bereal
Здравей ,kameto!
Много мило ,че си така отзивчива.Още не сме пристигнали ,защото съпругата ми си намери работа в Англия и май ще потегляме натам.За Испания черпим информация от приятели ,включително и от Палма ,но много ни стряскат с разни разрешителни за работа и т.н.
А ние искаме само да работим каквото и да е,за да си плащаме самостоятелна квартира,храна и някаква детска градина.
Много се говори за трудно пребиваване в Англия ,но жена ми е почти цял месец там и няма никакви проблеми с работата ,дори се регистрира за нещо като ЕТ.
Ще бъдем безкрайно благодарни за достоверна информация в тези насоки.
Ние сме решили да поживеем малко на Запад и ще бъде хубаво ако е на райското островче ,въпреки че ,в Англия парите са повече.
Ако желаеш ,можем да контактуваме по -mail или Skype.
P.S. Много хубави снимки си качила.
Много мило ,че си така отзивчива.Още не сме пристигнали ,защото съпругата ми си намери работа в Англия и май ще потегляме натам.За Испания черпим информация от приятели ,включително и от Палма ,но много ни стряскат с разни разрешителни за работа и т.н.
А ние искаме само да работим каквото и да е,за да си плащаме самостоятелна квартира,храна и някаква детска градина.
Много се говори за трудно пребиваване в Англия ,но жена ми е почти цял месец там и няма никакви проблеми с работата ,дори се регистрира за нещо като ЕТ.
Ще бъдем безкрайно благодарни за достоверна информация в тези насоки.
Ние сме решили да поживеем малко на Запад и ще бъде хубаво ако е на райското островче ,въпреки че ,в Англия парите са повече.
Ако желаеш ,можем да контактуваме по -mail или Skype.
P.S. Много хубави снимки си качила.
-
kameto
Здравей,Bereal! Не можеш да си представиш изненадата ми, като прочетох отговора ти. Все едно аз съм го писала. И мотивите ни бяха същите. И мястото не е избрано случайно.И също нямаме много претенции.Не сме постигнали кой знае какъв стандарт, но само ако можеш да видиш детските площадки и въобще отношението към децата, направо съм запленена. Тука, стига да си намериш работа, никой не те закача. Проблема е ако нямате близки приятели които да ви помогнат. Ние дойдохме тука сам самички и още се лутаме.Не е за подценяване и въпросът с квартирата. Като чуят, че сте с малко дете още по телефона те режат.Ние с това имахме доста трудности.Но в никой случай не съжаляваме че сме тука.Може да пишеш на ktaseva@abv.bg - прати ако искаш номера на icq-аз това имам.Очаквам да разкажеш как е в Англия.Ще ми бъде интересно.И късмет, където и да отидете.
-
bereal
-
kameto
Лошото е, че приятелят ви е прав.Много е трудно.Но не е невъзможно.Най-вече ако той ви намери нещо поне за начало.Сам е много трудно да си намериш работа.Да те препоръча, някой, който работодателя познава, понякога е по ценно и от документи.Не е препоръчително да чакаш само на обяви, защото може да се наложи да чакаш много много дълго.А да обикаляш и да разпитваш има шанс ама доста нищожен,особено ако не знаеш поне малко испански.Абе на късмет е да знаеш, ние все сме на ръба и понякога това е доста досадно.Само да не те изплаших много.Ако сте решили, нищо да не ви спира.Защото всеки съди по себе си, а всяка съдба е различна.
-
bereal
-
kameto
-
bereal